FOTO: Púchovčania sa budú môcť pochváliť unikátnou knihou. Prinesie jedinečné pohľady na tento región


FOTO: Púchovčania sa budú môcť pochváliť unikátnou knihou. Prinesie jedinečné pohľady na tento región
Galéria: 20 fotiek
Foto: cbs.sk

Na pulty kníhkupectiev onedlho pribudne knižná novinka Čarovný Púchov a okolie, ktorá bude obsahovať neobyčajné umelecké zábery od miestnych fotografov. Cieľom vydavateľského tímu zo stredného Slovenska je najmä podporiť domáci cestovný ruch na Považí.

Najkrajšie fotografie o svojom vlastnom regióne väčšinou spravia nadšení fotografi, ktorí majú fotografovanie len ako nezištnú vášeň. Veľakrát ale nemajú príležitosť ich ukázať svetu v knižnej podobe.“ hovorí Martin Kmeť, redaktor knižnej edície Čarovné Slovensko.

Kniha okrem hlavnej fotografickej časti ukrýva aj časť informačnú. V nej možno nájsť to najzaujímavejšie o samotných obciach okresu, kultúrnych i vzdelávacích inštitúciách či regionálnych podnikoch, ktoré pôsobia v okrese Púchova.


Podľa slov Martina Kmeťa bude kniha obsahovať viac než sto umeleckých fotografií. „Vybrané fotografie predstavia čitateľovi aj menej známe, možno pre niekoho nepoznané prírodné skvosty či zaujímavé miesta po kultúrno-historickej stránke,“ uviedol redaktor.

Spoluautorka knihy a manažérka projektu Miroslava Daranská tvrdí, že táto čarovná kniha bude inšpiráciou nielen pre domácich, ale i zahraničných návštevníkov. Pridanou hodnotou čarovnej knihy je aj anglická verzia, ktorá umožňuje predstaviť tento severozápadný región aj zahraničným návštevám.

Fotopublikáciu Čarovný Púchov a okolie nájdete nielen v kníhkupectvách, ale aj v regionálnych informačných centrách.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu