Finančný poradca, ktorý mal obrať desiatky ľudí o takmer 700-tisíc eur, zostáva vo väzbe


Foto: Finančný poradca, ktorý mal obrať desiatky ľudí o takmer 700-tisíc eur, zostáva vo väzbe Foto: Marián Michalko

Pred sudcu Okresného súdu v Trenčíne sa v utorok krátko po pol deviatej hodine dopoludnia postavil bývalý finančný poradca Andrej N. Ten čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu podvodu v súbehu s obzvlášť závažným zločinom legalizácie výnosu z trestnej činnosti. Súd rozhodoval o jeho prepustení z väzby, kde je od 7. júna minulého roku.


Okresný súd nakoniec rozhodol, že obvinený poradca zostane vo väzbe. „Okresný súd Trenčín nevyhovel žiadosti obvineného o prepustenie z väzby, obvinený a jeho obhajca proti rozhodnutiu podali sťažnosť,“ prezradil hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus.


Svojim klientom mal Andrej ešte ako finančný poradca poskytovať „rady nad zlato“. Mnohí z nich mu v nádeji z dobrých investícií či výhodných refinancovaní úverov a rôznych sporení zverili svoje úspory. Podľa našich informácií 27 ľudí malo takto prísť o takmer 700 tisíc eur. Tie mali skončiť na rôznych súkromných účtoch patriacich Andrejovi. Toto číslo ale nemusí byť konečné a poškodených ľudí, ktorých finančný poradca bez chrbtovej kosti obral o peniaze, môže byť ešte viac.


Z veľkého zisku sa však Andrej dlho netešil. Státisíce eur, ktoré zinkasoval od svojich klientov, mal prehrať na stávkových hrách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu