V priebehu júna sa v Prievidzi objavia najnovšie modely zdieľaných kolobežiek. Nechýbajú nové bezpečnostné funkcie


Foto: V priebehu júna sa v Prievidzi objavia najnovšie modely zdieľaných kolobežiek. Nechýbajú nové bezpečnostné funkcie Foto: https://pixabay.com

Táto udržateľná forma dopravy bude od júna v Prievidzi bezpečnejšia a plynulejšia ako kedykoľvek predtým.

V priebehu júna bude zahájená prevádzka zdieľaných kolobežiek spoločnosti TIER, ktoré nám pozitívnym spôsobom ovplyvnia počet vozidiel na cestách a prinesú do nášho mesta udržateľnejšiu mestskú mobilitu,“ uvádza referent dopravy Ing. Branislav Michalík.

Najnovšie modely majú rozšírené bezpečnostné prvky. Týka sa to najmä smeroviek, ktoré prinášajú väčšiu predvídateľnosť pohybu jazdcov, až po väčšiu výdrž baterky, vďaka ktorej prejdú obyvatelia a návštevníci mesta dlhšiu trasu o približne 30 %.


Ich úspech potvrdzuje aj fakt, že v minulej sezóne bolo vykonaných v Prievidzi viac ako 190 tisíc jázd zdieľanými elektrokolobežkami.

Kolobežky budú umiestnené v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a v častiach mesta, ktoré sú vysoko frekventované. Prievidza na svojej oficiálnej stránke mesta však uvádza, že z hľadiska bezpečnosti budú niektoré mestské zóny rýchlostne obmedzené alebo dokonca úplne zakázané.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu