Smutná správa z Partizánskeho: Vo veku 106 rokov zomrela najstaršia Slovenka


Foto: Smutná správa z Partizánskeho: Vo veku 106 rokov zomrela najstaršia Slovenka Foto: archív mesto Partizánske

So smutnou správou sa v nedeľu popoludní na sociálnej podelil primátor obuvníckeho mesta Jozef Božik. „Milí spoluobčania, milí priatelia. Dnes nás, vo veku 106 rokov, navždy opustila najstaršia občianka nášho mesta i Slovenskej republiky, pani Gizka Dvončová,“ prezradil J. Božik a zároveň rodine ako aj všetkým blízkym vyjadril úprimnú sústrasť.

Mnohí obyvatelia mesta si Gizelu Dvončovú, ktorú familiárne volali Gizka, budú navždy pamätať ako usmiatu milovníčku hudby. Milovala spev, nielenže si stále pospevovala, ale pred 20 rokmi stála dokonca pri zrode spevokolu. Ten sa  23. apríla rozhodla svojou návštevou aj pri príležitosti jeho okrúhleho výročia podporiť. 

Ako prezradil J. Božik, Gizka Dvončová stále nielen pri zrode spevokolu Nádej, ale je aj tetou vedúcej osobnosti spevokolu, Helenky Okelovej a aj mamou jedného z korepetítorov, doprevádzajúcich spevokol na harmonike, Ľubomíra Dvonča.

Gizka Dvončová sa narodila koncom roka 1916, počas práve prebiehajúcej 1. svetovej vojny. Zažila rôzne dejinné udalosti či rôzne režimy. Podľa jej slov, tak vysokého veku sa dožila preto, lebo žila bez stresu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu