Trenčania od marca podporili ľudí v núdzi 344 hlinenými dukátmi


Foto: Trenčania od marca podporili ľudí v núdzi 344 hlinenými dukátmi Foto: www.trencin.sk

V Trenčíne už dlhšiu dobu funguje možnosť podporiť ľudí v núdzi pomocou Trenčianskych hlinených dukátov. V období od marca do mája bolo takýmto osobám darovaných 344 dukátov, pričom 77 z nich použili na prenocovanie v mestskej nocľahárni a 267 na zakúpenie jedla v spolupracujúcich podnikoch.

Symbolický dukát má hodnotu jedno euro a zakúpiť si ho môžete na Námestí sv. Anny, na Sládkovičovej ulici a na Ulici 1. mája, prípadne prostredníctvom pokladničiek v Centre pre rodinu na Farskej ulici, vo Farskom kostole na Mariánskom námestí a v Reštaurácii u Janky na Palackého ulici.

Jedlo je za dukáty od začiatku projektu dostupné v Kebabizni na Sládkovičovej ulici, v blízkosti železničnej stanice v stánku Fast Food Expres, v Reštaurácii u Janky na Palackého ulici a v pekárstve TimiPek na Braneckého ulici,“ ozrejmil vedúci Útvaru sociálnych vecí MsÚ v Trenčíne a iniciátor zavedenia projektu v Trenčíne Patrik Čech.


Ak vás teda hladný človek na ulici osloví, už nemusíte váhať, či peniaze neminie na alkohol alebo cigarety, pretože symbolické hlinené dukáty sa dajú vymeniť len za jedlo a nocľah. Stačí si len dopredu zakúpiť dukát v dostupných automatoch.


Teší nás, že sa pridávajú ďalšie prevádzky. K novým partnerom patria Pizza u Eda v Priore a Vegánsky Gazda na Palackého ulici,“ priblížila Mária Machová z Centra pre rodinu Trenčín, ktorá taktiež zabezpečuje bezproblémové fungovanie automatov.

V Trenčíne realizuje projekt Trenčianskych hlinených dukátov mesto v spolupráci s Diecéznou charitou Nitra a Centrom pre rodinu Trenčín. O využitých dukátoch informovalo verejnosť mesto Trenčín na svojej oficiálnej webovej stránke.

Silnou stránkou projektu je nielen výmena symbolického platidla za jedlo alebo praktické služby, ale je aj v osobnom kontakte so sociálnym pracovníkom, ktorý núdznemu človeku pomáha pri riešení jeho nepriaznivej životnej situácie,“ doplnil Čech.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu