Knižnica v Prievidzi oslavuje Deň susedov členstvom v druhej knižnici zadarmo


Foto: Knižnica v Prievidzi oslavuje Deň susedov členstvom v druhej knižnici zadarmo Foto: pixabay.com

Každoročne dňa 28. mája oslavujeme Deň susedov. Pôvodne začal v jednej zo štvrtí Paríža v roku 1999 a postupne si ho osvojili aj iné krajiny. Ako informovala hovorkyňa mesta Prievidza Zuzana Krajčiová, tento rok sa k oslavám pridala aj Mestská knižnica v Prievidzi.

Európsky deň susedov je podporovaný Európskou federáciou miestnej solidarity od roku 2003 a vznikol ako reakcia na vzájomné odcudzovanie ľudí. Je určený na podporu súdržnosti, vytváranie nových priateľstiev a medziľudských vzťahov,“ uviedla hovorkyňa.

Pri tejto príležitosti si Mestská knižnica v Prievidzi a Hornonitrianska knižnica v Prievidzi pripravili susedskú spoluprácu, ktorá spočíva v prepojení čitateľských členstiev oboch knižníc. Ako aktívni čitatelia v jednej z týchto knižníc môžete mať teraz členstvo v druhej knižnici zdarma na pol roka.


V období od 29. mája do 4. júna je potrebné prísť do knižnice, v ktorej nie ste členom, a vyplniť prihlášku. Následne po preukázaní sa knižničným preukazom vám bude aktivované bezplatné členstvo do konca roka 2023.

Naším cieľom je, aby knižnica bola tretím miestom, kde po domove, škole či práci môžu naši čitatelia tráviť svoj voľný čas. Vždy sme chceli byť miestom, ktoré bude návštevníkov spájať, aby u nás ľudia mali k sebe bližšie. To nás priviedlo i na myšlienku zapojiť sa do európskeho dňa susedov,“ doplnila riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska Dana Horná.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu