Máte doma rastliny, ktoré nepotrebujete alebo sa o ne nemôžete starať? Darujte ich bojnickej zoo


Foto: Máte doma rastliny, ktoré nepotrebujete alebo sa o ne nemôžete starať? Darujte ich bojnickej zoo Foto: pixabay.com

V zoologickej záhrade si návštevníci okrem obdivovania rôznych druhov zvierat môžu všimnúť aj množstvo rastlín, ktoré zvieratám dotvárajú prostredie, pomáhajú im sa v zoo udomácniť a cítiť sa tak príjemnejšie.

Rastliny nielen v pavilónoch a jednotlivých výbehoch, ale aj v celom areáli zoo, dotvárajú príjemnú atmosféru aj pre návštevníkov. V tomto prípade však zároveň spĺňajú edukačnú funkciu, keďže simulujú prirodzené prostredie pre jednotlivé živočíchy.

Národná zoologická záhrada v Bojniciach informovala vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook o možnosti darovania rastlín, či už izbových alebo vonkajších. Preto ak máte doma rastliny, ktoré nepotrebujete alebo sa nestíhate či nevládzete o ne starať, môžete im aj takouto cestou nájsť nové miesto.


Prineste ich k nám do Národnej zoologickej záhrady v Bojniciach. Prípadne nám dajte vedieť, ak potrebujete pomoc s ich prevozom. Darované kvety a rastliny umiestnime v rámci areálu zoo a do našich pavilónov,“ priblížila zoo.

Pre kontaktovanie zoo môžete použiť emailovú adresu andrea.klasova@zoobojnice.sk, prípadne telefónne číslo na Andreu Klasovú: +421 901 713 824.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu