Združenie miest a obcí Slovenska má nového predsedu. Je ním primátor z Trenčianskeho kraja


Foto: Združenie miest a obcí Slovenska má nového predsedu. Je ním primátor z Trenčianskeho kraja Foto: archív ZMOS

Na čele Združenia miest a obcí Slovenska, ktoré  združuje 2784 samospráv z celkového počtu 2929 doteraz stál primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. Ako združenie uviedlo na svojich stránkach, o post predsedu  sa uchádzalo osem kandidátov. V prvom kole sa nového šéfa združenia zvoliť nepodarilo. V druhom kole sa proti sebe postavili dvaja kandidáti, primátor mesta Partizánske Jozef Božik a starosta obce Zborov nad Bystricou Juraj Hlavatý.

Zo súboja o post predsedu združenia vyšiel víťazne kandidát z Trenčianskeho kraja. Za nového predsedu Združenia miest a obcí Slovenska na nasledujúce 4 roky bol zvolený Jozef Božik. Ten o pár dní oslávi svoje 47. narodeniny  a primátorom mesta Partizánske je od roku 2010. Od roku 2001 je poslancom Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Združenie miest a obcí Slovenska je najväčšia nevládna organizácia združujúca, zastupujúca  a reprezentujúca mestá, obce a mestské časti v Slovenskej republike ako právnické osoby. „Od svojho založenia v marci 1990 sa aktívne zapája do reformných procesov verejnej správy a svoje aktivity vyvíja tak vo vzťahu k svojim členom,  ako aj vo vzťahu k národným orgánom a tiež na európskej a medzinárodnej úrovni,“ informovalo združenie miest a obcí na svojich stránkach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu