Už o mesiac to vypukne, do Trenčína sa prirútia Rammstein. Zvládne to doprava?


Foto: Už o mesiac to vypukne, do Trenčína sa prirútia Rammstein. Zvládne to doprava? Foto: FB/Rammstein - Slovak Republic

Trenčín čaká už o necelý mesiac hudobná udalosť, akú ešte krajská metropola nezažila. Till Lindemann, Richard Kruspe, Christian Lorenz, Christoph Schneider, Oliver Riedel, Paul Landers už o pár dní vystúpia v rámci tretieho kola svojho turné Europe Stadium Tour 2023 na jedinom koncerte na Slovensku. Po celom svete populárna nemecká industrial metalová kapela Rammstein priláka do krajskej metropoly desaťtisíce fanúšikov a to nielen zo Slovenska.

Nemecká kapela vypredala všetky ubytovacie kapacity nielen v Trenčíne, ale aj v blízkom okolí. Ako nám potvrdil jeden z fanúšikov, voľné izby našiel až v 40 kilometrov vzdialenej obci. „Celý Trenčín bol od septembra na tento termín vybookovaný. Mne sa podarilo ubytovanie nájsť až v susednom okrese,“ prezradil Peter z Námestova. Tak ako aj mnohí ostatní si však kladie veľmi dôležitú otázku, ako to bude v Trenčíne s dopravou?


Koncert Rammstein preveril nielen ubytovacie kapacity, ale zaťažkávajúcou skúškou prejde aj doprava. Predajca vstupeniek na koncert obľúbenej nemeckej kapely, z dôvodu rekonštrukčných prác a havarijnej uzávery mosta na ceste I/9 v priamom okolí miesta podujatia výrazne odporúča všetkým návštevníkom, aby si príchod na koncert naplánovali s dostatočným predstihom.

Pre návštevníkov koncertu Rammstein bude od 9:00hodiny k dispozícii platené parkovisko umiestnené na vymedzenej ploche vedľa letiska. Parkovanie bude podmienené platnou parkovacou vstupenkou,“ informoval známy portál na predaj vstupeniek s tým, že vstup na parkovisko sa bude nachádzať na letisku zo strany od obce Opatovce a bude riadne vyznačený.



Parkovisko bude k dispozícií od 14. júna od 9:00 hodiny do 15. júna 6:00 hodiny, nebude strážené bezpečnostnou službou, preto odporúčame nenechávať si v autách cenné veci. Bude sa nachádzať na dočasne upravenom teréne, vyzývame preto vodičov na opatrnosť,“ informoval portál a na záver doplnil, že parkovacie vstupenky nebude možné zakúpiť na mieste podujatia. Cena vstupenky na parkovanie je 25 eur.

Ako informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, mesto Trenčín, žiaľ, podľa platnej legislatívy nevie zaviesť špeciálne opatrenia na infraštruktúre štátu či župy. „Na cesty I., II. a III. triedy nemáme žiadny reálny vplyv a nevieme uskutočniť ani jednoduché úpravy jazdných pruhov v križovatkách. Organizátor koncertu Rammstein, podobne ako organizátori festivalov Pohoda a Grape sa prenosným dopravným značením bude snažiť dopravu rozptýliť už od Piešťan na viacero ciest,“ ozrejmila E. Ságová s tým, že obyvatelia mesta a priľahlých obcí musia v deň koncertu počítať s rozsiahlymi popoludňajšími kolónami.


„Návštevníkom koncertu odporúčame pricestovať verejnou dopravou, vlakmi a kyvadlovou autobusovou dopravou, alebo v prípade príchodu individuálnou dopravou osobnými autami si na daný deň zobrať dovolenku a pricestovať niekoľko hodín pred koncertom, nakoľko sa očakáva príchod viac ako 40 000 účastníkov,“ uzavrela E. Ságová s tým, že akciu s takýmto počtom návštevníkov Trenčín ešte nehostil.

Sledujte nás aj naďalej, v najbližších dňoch prinesieme aj ďalšie informácie o doprave počas najväčšej hudobnej akcie v Trenčíne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu