Myjavskí škôlkári a školáci si vyhrnuli rukávy. Do upratovania mesta sa ich pustilo 1300


Foto: Myjavskí škôlkári a školáci si vyhrnuli rukávy. Do upratovania mesta sa ich pustilo 1300
Galéria: 7 fotiek
Foto: archív mesto Myjava

V rámci iniciatívy s názvom Upracme Slovensko, do ktorej sa zapojilo aj mesto Myjava, vyzbierali deti z materských, základných i stredných škôl z ulíc takmer 300 kg odpadu. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Do výzvy sa podľa slov hovorcu mesta zapojili všetky predškolské a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, pridalo sa aj myjavské gymnázium a aj stredná priemyselná škola. „Spolu išlo o viac ako 1300 detí, ktoré počas posledného aprílového týždňa vyzbierali a s asistenciou Správy majetku mesta Myjava do zberného dvora odovzdali necelých 300 kg komunálneho odpadu povaľujúceho sa na verejných priestranstvách,“ doplnil M. Hrin.


Okrem toho sa do jarného upratovania zapojili aj turolúcki poľovníci, ktorí zasa z lesov, pasienkov a remízkov v okolí Myjavy počas dvoch nedieľ odviezli 1,7 tony rôzneho odpadu. „Nech sú tieto čísla mementom pre všetkých, ktorí sa k ochrane životného prostredia a čistote nášho okolia stavajú - nazvime to - vlažne a nech si vážia to, že sa nájdu ľudia ochotní poriadok urobiť aj za nich,“ pokračoval hovorca mesta.

Vedenie mesta z celého srdca poďakovalo všetkým deťom, ich pedagógom aj poľovníkom, že sa do výzvy zapojili, prispeli k väčšej čistote mesta i okolia a dali svojim prístupom pozitívny príklad ostatným občanom. „Budeme radi, ak naše chodníky, cesty, trávniky, ihriská a ďalšie priestranstvá zostanú čisté aj naďalej. Je to naša vizitka,“ uzavrel M. Hrin




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu